3 vejce
| 120 g cukru
| 1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
| 400 ml mléka
| 2 PL Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
| Na ozdobu:
| 1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker
| 150 ml mléka
| ovoce
Postup přípravy receptu Bezlepková zmrzlina:
1. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. V mléce rozmícháme pudingový prášek. Mléko s pudingem vmícháme pomocí ručního šlehače (na nejnižším stupni otáček) k našlehaným žloutkům. Směs vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
2. Uvařený puding vychladíme za stálého míchání ve vodní lázni.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do vychlazeného pudingu.
4. Směs nalijeme do misek a dáme do mrazáku (nejlépe přes noc) zmrznout.
5. Misky se zmrzlinou ponoříme na chvíli do horké vody (asi do 3/4 výšky misky), aby se zmrzlina uvolnila, a pak ji vyklopíme na servírovací talířek. Ozdobíme ovocem a šlehačkou ušlehanou podle návodu na obalu ze šlehačky v prášku Dr.Oetker a studeného mléka.
Fotky receptu Bezlepková zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!