![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 10. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory dušené na kyselo se zelím : Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, škvarečky vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou ... ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest s holandskou omáčkou: Chřest svážeme a uvaříme v osolené a oslazené vodě doměkka. Na omáčku - žloutky s vlažným vývarem zahříváme ve vodní lázni a vymícháme do husta. Přidáme citr. šťávu, osolíme a zjemníme máslem. Nesmíme ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlíva s buráky: Hlívu řádně opereme a pokrájíme. Dáme do hrnce (nejlépe typu Zepter) společně s kořením a omáčkou a necháme asi na 20 min. povařit. Až změkne přidáme trochu olivového oleje a arašídy a lechce osmažíme ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celozrnné těstoviny s hlívou ústřičnou: Rajčata nakrájíme na proužky. Česnek utřeme.
Těstoviny uvaříme doměkka v osolené vodě.
Na pánvi na oleji podusíme hlívu ústřičnou nakrájenou na proužky, přidáme sůl, pepř, kmín a dusíme asi 5 minut. ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny na čínský způsob: Žampióny nakrájíme na kostky a pórek na malá kolečka. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme žampióny, sůl, bílé víno a podusíme. Postupně vmícháme pórek, solamyl a glutasol. Ochutíme sójovou . ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny s ementálem: Žampióny podusíme na másle, zalijeme osoleným mlékem a vytvoříme hustý bešamel. Do horkého vmícháme ementál. Do pekáčku vložíme podušené žampióny, zalijeme bešamelem a posypeme čedarem. Dáme zapéci as ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brynzové řezy: Brynzu smícháme s máslem a žervé. Potom vmícháme sterilovaný hrášek, na kostičky nakrájenou mrkev a směs urovnáme do obdélníkové formy. Necháme v chladničce ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátk ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Placičky s brynzovou pomazánkou: Z mouky, dvou celých vajec a mléka vymícháme hladké těsto. Osolíme a opečeme na oleji malé placičky nebo v lívanečníku omeletky. Mezitím utřeme máslo s brynzou, žloutky a smetanou na hustý krém. Přidá ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové placičky: Plátky lilku potřeme olivovým olejem, položíme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů a 20 minut pečeme dozlatova, ale doměkka. Lilek nakrájíme nadrobno a nasypeme do mísy ... ... …více»
|
![]() |
17. 10. 2007 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené zelené fazolky s rajčaty: Ve velké pánvi rozpálíme olej, cibulku a česnek na něm osmažíme po dobu 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, fazolové lusky a olivy, přilijeme bílé víno, šťávu z citrónu a dusíme na mírném o ... …více»
|