![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 04. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Míchaná vejce po selsku : Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, přidáme brambory pokrájené na plátky, opečeme je, zalijeme vejci rozkvedlanými se solí a mícháme, až vejce zhoustnou. Přeložíme je na talířky, posy ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kadeřávek na smetaně : Kadeřávek zbavený žeber omyjeme a umeleme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kadeřávek, sůl, strouhaný muškátový oříšek a dusíme. Po chvilce jej zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékané baklažány s jogurtovou omáčkou: Omyté, oloupané baklažány pokrájíme na plátky široké asi 1 cm, osolíme je a necháme chvíli stát. Pak je osušíme, osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji a necháme okapat. Urovnáme je na talířky, ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát po římsku: Přebrané rozinky opláchneme, zalijeme vařící vodou a necháme nabobtnat. Očištěný, dobře opraný špenát dusíme pod pokličkou doměkka na mírném ohni, scedíme a všechnu vodu vymačkáme. Na rozehřátém másle ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékaná rajčata se smetanou: Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozkrojíme příčně na půlky a vložíme je na drobně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli. Osolíme je a zapékáme 3 minuty, potom je obrátíme, podlijeme smetanou a ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené zelí s jablkem: Jemně pokrájené zelí a cibuli osolíme, opepříme, promícháme s cukrem a octem a dusíme v troše vody do změknutí. Když je zelí téměř měkké, přidáme oloupané, na plátky pokrájené jablko a podusíme tak, a ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bílé zelí na víně: Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, zalijeme trochou vody, přidáme očištěné, drobně pokrájené zelí, kmín, sůl, cukr, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka za občasného míchání. Ke konci ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí na paprice: Jemně pokrájené zelí osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, přidáme mletou papriku, podlijeme trochou vody a za občasného míchání dusíme doměkka. Když se voda vydusí, zalijeme zelí smetanou, okyselím ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlávkové zelí dušené se smetanou: Očištěné zelí pokrájíme na jemné nudličky, přidáme ostatní přísady a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, při dušení zelí podlijeme ještě trochou smetany. ... ... …více»
|
![]() |
29. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev po řecku: Očištěnou tykev pokrájíme na hranolky. Cibuli pokrájíme na osminky, zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, tykev, pepř, usekanou petrželku a sůl, podlijeme trocho ... …více»
|