26. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Rizoto se šafránem a cuketou: Pórky omyjeme, očistíme a nakrájíme je na tenká kolečka. Pokud jsou silnější, tak je napřed podélně rozkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kousky, cuketu opláchneme, vnitřek vybereme a pevnou ... …více»
|
25. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Sýrová rýže s žampióny : Rýži propláchneme nejprve studenou vodou a pak vařící vodou z rychlovarné konvice
Připravíme hovězí vývar - může být i z masové kostky. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a dus ... …více»
|
25. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Houbovo-tymiánové rizoto: 1. Houby v míse přelijte 430 ml horké vody a nechte je deset minut bobtnat.
Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě
minuty na něm pečte cibulku, až zač ... …více»
|
24. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Rýže s rajčaty a česnekem: Rýži propláchneme v několika vodách a uvaříme ve 2 l osolené vody, poté propláchneme studenou vodou. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kos ... …více»
|
22. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Joshuova pomerančová omáčka s rýží z Izraele: Nejdříve na struhadle ostrouhejte kůru z jednoho horkou vodou omyté a osušeného pomeranče. Pak všechny pomeranče rozkrojte, vylisujte z nich šťávu a nalijte ji do zadělávací mísy. Přidejte ke šťávě na ... …více»
|
20. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Špenátové rizoto s trojím sýrem: Špenát přebereme, očistíme a propláchneme. Vložíme ho do vroucí osolené vody, aby změkl. Okapaný špenát nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme. Obě ... …více»
|
19. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou: Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opep ... …více»
|
18. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Zapečená kapusta s rýží : Oloupanou a nakrájenou cibuli s drobně nasekanou pažitkou zpěníme na tuku, část vmícháme do hotové rýže.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kapustu zbavíme nečistot.
Na druhé části směsi ... …více»
|
17. 03. 2008 Rýžová jídla
Příprava receptu Rizoto z hub a ananasu: Dobře propereme 300 g rýže a vysypeme do 3 litrů vařící osolené vody. Okamžitě mícháme a vaříme asi 20 minut. Pak rýži scedíme a prolejeme studenou vodou. Potom připravíme 400 g nakrájených hub. V kas ... …více»
|
16. 03. 2008 Rýžová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečené špenátové rizoto: Orestujeme si nakrájené žampiony, česnek, sůl a v druhé pánvi si orestujeme cibulku, špenát, česnek, sůl a pepř. Do pekáče vrstvíme rýži, žampiony, rýži, špenát a strouhaný sýr. Zapečeme asi 5 minut v ... …více»
|