![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové mušle plněné špenátem : Oloupanou cibuli svisle rozpůlíme a vaříme asi 10 minut ve vroucí vodě. Česnek najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm zpěníme. Přidáme špenát a necháme ho rozmrazit. Osolíme a ope ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný květák s libečkem: Do vymazané zapékací misky vložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným libečkem, pak poklademe nakrájeným květákem, posypeme kořením. Dále vrstvíme do spotřebování surovin, zakončí . ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rančerská rajčata: Rajčata nožem nařízneme do hvězdy, ale nedokrojíme. Ostatní ingredience kromě slaniny smícháme a vzniklou pastu vetřeme do všech zářezů. Zabalíme do anglické slaniny a opékáme na grilu.
... ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Palačinka se špenátem: Smícháme suroviny na těsto a necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si uvaříme špenát klasickym způsobem se solí a pepřem.
Máslo rozehřejeme na pánvi a upečeme palačinky. Potřeme je špenátem a dáme do ... …více»
|
![]() |
2. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákový mozeček v paprikách: Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme povařený květák, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a necháme srazit. Papriky rozpůlíme, umyjeme a vyndáme semínka. Takto připravené papriky nap . ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkev s medovou polevou: Omytou mrkev nakrájíme na plátky a dáme do kastrolu. Přidáme 2 lžíce másla, mírně podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Med s máslem pomalu rozehřejeme a zamícháme. Touto omáčkou přelijeme duš ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolice se zakysanou smetanou: Brokolici rozdělíme na kousky, osolíme a uvaříme v páře, nejlépe v parním hrnci, asi 10 minut.
Mezitím si připravíme omáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme měkký sýr a mícháme, aby se sýr r . ... …více»
|
![]() |
1. 11. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Brokolice se zakysanou smetanou a kari: Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka nebo poloměkka (jak má každý rád) v osolené vodě.
Cibuli oloupeme a nakrájíme. V druhém kastrůlku osmahneme dozlatova na troše oleje cibulk ... …více»
|
![]() |
31. 10. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Gjuveč vegetarián: Lilek nakrájíme na cca 2 cm kostičky, hodně nasolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté spaříme horkou vodou a dáme na pánev dusit pod pokličkou s trochou olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou ... …více»
|
![]() |
30. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kočičí tanec s prosem: Proso několikrát spaříme (přelijeme vroucí vodou a scedíme), vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme hustou kaši – můžeme vařit i v mléce. Pokrájené kysané zelí uvaříme zvlášť. Do vymazaného kastrolu ... …více»
|