![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřestové ravioli s šalvějovým máslem: Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a soli připravíme těsto. Uhněteme do bochánku, zabalíme do alobalu a necháme 60 min. odpočinout. Chřest oloupeme, omyjeme, povaříme v osolené vodě asi 15 min., ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené artyčoky: Omyté artyčoky vaříme asi půl hodiny v osolené vodě se šťávou z poloviny citronu. Abychom poznali, že jsou dostatečně uvařené, zkusíme vytáhnout okvětní list. Artyčoky necháme dobře okapat a přidáme k ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Artyčoky s rozpáleným máslem: Artyčoky omyjeme a spaříme, potom je asi hodinu vaříme ve slané vodě, do které jsme přidali citronovou šťávu a kousek másla. Artyčoky vyjmeme, jakmile změknou. To zjistíme tak, že z plodu lze vytáhnou ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Glazované romanesco s mladou mrkvičkou: Rozmrazené romanesco a mrkvičku krátce orestujeme na másle, do kterého přidáme cukr a sůl. Podáváme jako teplou zeleninovou přílohu, předkrm nebo salát. ... ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lahodný zeleninový oběd: Na oleji podusíme nakrájený česnek a cibulku. Pak přidáme další nakrájenou zeleninu (na kostky nebo půlkolečka). Po chvíli dušení ochutíme, zalijeme a dusíme do měkka (asi 20 min). Pak přidáme hrášek ... …více»
|
![]() |
26. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažená mrkev s arabskou omáčkou: Mrkve očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky, silné asi 8 mm. Obalíme jako řízek a osmažíme na sádle do růžova. Podáváme s bramborem a omáčkou. Arabská č ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Artyčoky po římsku: Odřízneme zevní tuhé listy artyčoků, spodek odkrojíme, aby měly artyčoky kuželkovitý tvar. Pak seřízneme vršky a potřeme citrónovou šťávou, aby nečernaly. Lístky zlehka rozevřeme a nasypeme mezi ně sů ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Artyčoky s rozpuštěným máslem: Artyčoky omyjeme a spaříme, potom je asi 1 hodinu vaříme v páře nebo ve slané vodě, do které jsme přidali trochu másla a citrónové šťávy. Když jsou artyčoky uvařené (poznáme to tak, že se dají lístky ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská brokolice s česnekem: Brokolici spaříme v horké vodě, rozdělíme na růžičky a v kastrolu, v němž jsme napěnili olej a osmažili česnek a zelenou petrželku. Brokolici chvíli smažíme, pak přidáme rajčatový protlak, osolíme, op ... …více»
|
![]() |
25. 10. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Buchta ze špenátu: Do špenátu přidáme žloutky, mouku, sůl, česnek a nakonec vmícháme vyšlehané bílky (sníh). Hladké těsto nalijeme do vymazaného pekáčku pečeme přibližně 15 minut na 180 C.
... …více»
|