Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
13. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečená kapsa se zeleninou a sýrem: V jedné nádobě promíchme mraženou zeleninu s pokrájenou brakolicí a nastrouhanými sýry. Zalijeme smetanou a ochutíme. Listové těsto rozdělíme na dvě části, z nichž ta jedna musí být dostatečně velká, ... …více»
|
![]() |
13. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Květák s rajčatovou omáčkou: Květák rozebraný na růžičky uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a dáme okapat. Cibulku pokrájíme nadrobno a zpěníme na rozpáleném oleji. Rajčata spaříme, oloupeme je, pokrájíme na kousky, přidám . ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Květák po orientálsku: Květák očistíme a dobře propláchneme pod proudem studené vody. Pak jej uvaříme dopoloměkka ve vařící osolené vodě. Vařený květák zcedíme, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. V rozpál . ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Fenyklové soté: Papriky omyjeme a odstraníme z nich semeníky, z fenyklů odřízneme natě a kořeny. Papriky i fenykl nakrájíme na tenké proužky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme asi 10 minut dokřupava. Pak ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fenykl na víně: Fenykly zbavíme vnějších listů, které ale nevyhazujeme a použijeme například při vaření zeleninového nebo masového vývaru. Zelenou nať odřízneme a uschováme. Fenykly nakrájíme spolu s česnekem na plát ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Fenykl s nivou: Z fenyklů odřízneme nať a kořeny, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut. Pak je vyjmeme, necháme okapat a po prochladnutí je nakrájíme na čtvrtky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme n ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Květák po indicku: Opraný květák rozdělíme na růžičky. Cibuli a česnek oloupeme, papriky očistíme a vše umeleme na masovém strojku. Hořčičná semínka utlučeme v hmoždíři (alternativně přidáme hořčici). Do rozpuštěného má ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Řecký kaviár: Lilky napícháme vidličkou, papriky také a poklademe je na plech, kde je necháme při 200 stupních (horkovzdušná trouba cca 180) asi půl hodiny péct, během pečení jednou obrátíme. Na paprikách by se měl ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zeleninový pekáček: Čerstvou zeleninu omyjeme a nakrájíme na středně velké kostky (brambory na trošku menší), pekáček vymažeme olivovým olejem, pokrájenou zeleninu do něj vložíme okořeníme solí, pepřem a bazalkou, zalije ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Přírodní špenát : Přebraný a třikrát ve studené vodě opraný špenát spaříme vařící vodou a necháme okapat. Na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme špenát, který jsme trochu pokrájeli, osolíme, opep ... …více»
|