Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bigos :
750 g kysaného zel
| 400 g hovězího masa
| sůl
| 1lžička sladke papriky
| 2 lžičky kmínu
| 4 bobkové listy
| 1lžice majoranky
| 2 cibule
| hrst sušených hub
| 200g sádla
| 400g vepřového masa
| 150g škvarků
| 1 papriková klobása
Postup přípravy receptu Bigos :
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu. Další den opět uvedeme do varu, přidáme krájené vepřové maso a škvarky. Dusíme opět několik hodin, odstavíme a uložíme do chladu. Třetí den vložíme nakrájenou klobásu a opět dlouho dusíme. Poláci o bigosu tvrdí, že je to božská směs a má se dusit pokaždé 7 hodin.
Fotky receptu Bigos :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!