Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bílý kaviár:
10-15 dkg jiker ze slanečků
| 10-15 dkg chlebové střídky
| 10 dkg majonézy
| 1 lžička citronové šťávy
| plátky citronu
| petrželové snítky
Postup přípravy receptu Bílý kaviár:
Jikry ze slanečků se prodávají spolu s mlíčím. Poproste prodavačku, aby Vám vybrala pokud možno pouze jikry. Mlíčí není vhodné, ale v menším množství nic nezkazí.
Chlebovou střídku namočte do vody. Kůrky můžete později sníst natřené pomazánkou.
V misce nebo hlubokém talíři vytřete jikry hroty vidličky z blanitých obalů a ty odstraňte. Přimíchejte namočenou chlebovou střídku, ze které jste předtím vymačkali co nejvíce vody. Nakonec vmíchejte majonézu a přidejte trochu citronové šťávy. Hotový kaviár podávejte buď na talířcích ozdobený plátky citronu a snítky petržele, nebo na krajíčcích chleba nebo veky opět ozdobený plátky citronu a snítky petržele.
Fotky receptu Bílý kaviár:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!