Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Blesková marinovaná kuřecí jatýrka:
500 g kuřecích jater, očištěných
| 1 lžíce dijónské hořčice
| 4 kapky tabasco pálivé omáčky
| 4 lžičky zelených pepřů (naložených)
| 1 lžíce světlé sójové omáčky
| dle chuti: sůl
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce + 1 lžička másla
| 1 španělsá cibule nakrájená na tenké plátky
| dle potřeby: portské nebo jiné červené víno na zalití
| dle chuti: špenátové lístky
| dle chuti: na sucho oprařené piniové oříšky, sezamová semínka, nebo vlašské ořechy na posypání (nemusí být)
Postup přípravy receptu Blesková marinovaná kuřecí jatýrka:
Vložit játra do mísy společně s hořčicí, sójovou a Tabasco omáčkou, zeleným pepřem a solí.
Rozehřát olej na pánvi a jedno po druhém vkládat dovnitř jatýrka a osmažit je do křupava, asi 1 min. Na každé straně (střed jatýrek je růžový). Vyjmout je a udržovat teplé.
Do stejné pánve přidat máslo a cibuli a osmažit ji do skoro spálena. Vrátit jatýrka do pánve, přilít víno a uvolnit jakýkoliv přípek. Přidat ořech másla a vše promíchat.
Na talíře naaranžovat syrový špenát, rozdělit na něj jatýrka a vše zalít trochu zredukovanou omáčkou z výpeku tak, aby špenát uvadnul. Posypat ořechama, chcete-li.
Fotky receptu Blesková marinovaná kuřecí jatýrka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!