50 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka
| 50 g mouky
| 1 cibule
| 3/4 l vývaru z Knorr bujón s bylinkami a olivovým olejem
| 200 g rajského protlaku
| lžička octa
| 2 -3 lžíce cukru
| špetku soli
| 5 celého pepře
| 5 nového koření
| špetka skořice
| špetka mleté papriky
Postup přípravy receptu Blesková rajská omáčka:
Na Ramě zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zředíme ji Knorr vývarem, přidáme koření a vaříme asi 10 min., až je hladká. Poté přidáme rajský protlak a povaříme. Omáčku buď propasírujeme, anebo vyndáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list a rozmixujeme. Podáváme s vařeným hovězím masem, masovými kuličkami z mletého masa nebo s paprikami plněnými mletým masem. Vhodná příloha je houskový knedlík, případně rýže.