Pomocí krouhátka na zeleninu okrouhejte proužky kůry ze dvou citronů a potom vymačkejte jejich šťávu. Vložte do hlubokého kastrolku s přiléhající poklicí. Přidejte vývar, česnek, 4 snítky tymiánu a pepř. Přiveďte do varu.
Ochuťte filé po obou stranách solí a opatrně je vložte do vývaru. Přikryjte kastrol a zastavte teplotu. Nechte vše stát tak dlouho, až se rybí filé stane matné a pevné na dotyk, asi 9-10 min. Pomocí drátěné naběračky vyjměte filé na nahřátý talíř a volně a lehce je přikryjte alobalem.
Přelijte vyvar přez mušelín - jemnou gázu rozloženou v cedníku. Vývar nalijte znovu do kastrolu. Postavte na oheň a přiveďte do bodu varu.
Rozdělte vývar do širokých misek a do každé opatrně vložte po jednom kousku filé. Rozkrojte zbývající citron na půlměsíčky. Ozdobte každou porci citronem, snítkou tymiánu a pokapejte vše trochou oleje.
Fotky receptu Blesková ztracená ryba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!