500 g celozrnné pšeničné mouky
| 100 g loupaných mandlí
| 1 kostka droždí
| sůl
| 50 g loupaných dýňových semínek
| 50 g slunečnicových semínek
| 2 lžíce octa
Postup přípravy receptu Bleskurychlý chléb:
Mandle nasekáme nahrubo. Odložíme jednu lžíci mandlí i obou druhů semínek. Droždí rozpustíme v 1/2 litru vlažné vody, přisypeme mouku, sůl, ocet a 3 minuty mícháme. Nakonec přidáme nasekané mandle, slunečnicová a dýňová semínka. Formu na pečení důkladně vymažeme tukem, dáme do ní těsto a povrch posypeme zbylými mandlemi a semínky. Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby (cca 200 - 220 stupňů) a pečeme zhruba 50-60 minut
Fotky receptu Bleskurychlý chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!