4 porce staženého kapra
| sůl, pepř, citronová šťáva
| 60 g oleje
| 40 g másla
| 60 g žemlovky bez opečené kůrky
| 2 dl světlého piva
| 20 g rozinek
| 20 g mandlí
| 30 g jader vlašských ořechů
| citrón a petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Bohemia kapr:
Kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a olejem a dáme na 2 hodiny do studena. Pak ve zbylém oleji po obou stranách prudce opečeme, přidáme máslo, žemlovku namočenou v pivu, oprané rozinky, na nudličky nakrájené oloupané mandle a nahrubo sekané ořechy. Podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Při podávání přeléváme hustou necezenou omáčkou a zdobíme plátkem oloupaného citrónu a petrželkou.
Fotky receptu Bohemia kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!