Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Boršč:
200 g hovězí maso přední
| 200 g vepřová plec
| 2 litry voda
| 200 g červená řepa
| 100 g šunka a párky
| 50 g rajčatový protlak nebo rajče
| 5 lžíc máslo
| 200 g hlávkové zelí
| 1 ks mrkev
| 1 ks cibule
| 2 ks bobkový list
| 200 ml zakysaná smetana
| sůl, pepř
| ocet, cukr
Postup přípravy receptu Boršč:
Maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si řepu, mrkev a zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na malé kostičky. Na pánvi osmažíme na másle cibuli, přidáme řepu, mrkev, zelí a protlak, krátce osmažíme a nalijeme do hrnce s masem. Přidáme kolečka párků a šunku nakrájenou na nudličky. Vaříme dokud není maso i zelenina měkké. Maso potom nakrájíme na malé kousky a vrátíme do vývaru.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme octem a cukrem.
Boršč musí být hustý.
Fotky receptu Boršč:
Fotky vložil: Ježíšek,uznevim