200 g borůvky
| 200 g cukr krupice
| 4 ks vejce
| 80 g polohrubá mouka
| 70 g škrobová moučka
| 4 lžíce studená voda
| špetka soli
| 250 ml mléko
| 1 ks vanilková dortová náplň v prášku
| 1 ks vanilkový cukr
| 2 lžičky kypřící prášek do pečiva
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Borůvková roláda:
Bílky ušleháme se solí a vodou do tuhého pevného sněhu. Pak do něj postupně zašleháme krupicový cukr, žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v rozehřáté troubě pečeme při teplotě 200 °C asi 15 až 20 minut. Špejlí zkoušíme jestli je těsto upečené a nelepí.
Ještě teplou placku i s pečícím papírem zarolujeme, rozbalíme a znovu zarolujeme. Necháme vychladnout a mezitím si ušleháme dortovou náplň podle návodu na obalu. Vychladlou placku rozbalíme, potřeme náplní, posypeme borůvkami, stočíme do rolády a dáme do chladničky asi na půl hodiny ztuhnout.
Borůvkovou roládu před podáváním posypeme moučkovým cukrem a rozkrájíme.
Fotky receptu Borůvková roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!