1 lžíce solamylu
| 350 g borůvek
| 1 lžíce citr. šťávy
| 4 lžíce vody
| krém
| 30 g cukru
| 1 vejce
| 1/2 lžičky citr. kůry
| 500 ml mléka
| 60 g jemné krupice
| 1/2 lusku vanilky
| omáčka
| 100 ml třešňové šťávy
Postup přípravy receptu Borůvkové flammeri:
Borůvky, citronovou šťávu a vodu přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme solamyl na kašičku a přidáme jej k borůvkám. Provaříme a necháme vystydnout.
Svaříme mléko, citronovou kůru a vanilku. Vanilkový lusk vyndáme a za stálého míchání přisypáváme krupici a cukr. Odstavíme a necháme 5 minut bobtnat. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do krupice vmícháme žloutek a nakonec i sníh.
Čtyři formičky nebo misky na kompot vypláchneme vodou a do poloviny naplníme krupicí. Na ni rozložíme polovinu borůvek a zakryjeme zbytkem krupice. Formičky vložíme do ledničky vychladit.
Ke zbylým borůvkám přilijeme třešňovou šťávu. Borůvkové flammeri vyklopíme na dezertní talíře a přelijeme borůvkovou šťávou.
Fotky receptu Borůvkové flammeri:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!