Použité suroviny receptu Borůvkový koláč grahamový :
3/4kg čerstvých nebo mražených borůvek
| 1/2 hrnku třinového cukru
| šťáva z poloviny citronu
| 1 kávová lžička skořice
| 2 lžíce kukuřičného škrobu
| 2 lžíce studené vody
| těsto:
| 1 balení grahamových sušenek (asi 150g)
| 2-3 lžíce javorového sirupu
| 2 lžíce sezamové pasty tahini
| 1 1/2 lžičky vody
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč grahamový :
Rozdrtíme grahamové sušenky. Přidáme zbývající ingredience a dcobře promícháme. Hmotu vtěsnáme do formy a pečeme do mírného zhnědnutí (180°C asi 20-30 min.).
Borůvky zahřejeme až k varu. Zvolna vaříme asi 10 min. Přidáme cukr, šťávu z citronu a skořici a vaříme další 2 minuty. Škrobdobře rozmícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme k borůvkám. provaříme další minutu. Sejmeme z plotny a zchladíme. Rozetřeme na těsto. Před servírováním necháme asi 2 hodiny v ledničce.