Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s kefírem:
125 g změklého másla
| 140 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 vejce
| 300 g polohrubé mouky
| 1 lžíce prášku do pečiva
| 500 ml kefíru
| 300 g borůvek
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s kefírem:
Troubu předehřejme na 160°C. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo spolu s oběma cukry našleháme do pěny pomocí metly. přidáme vejce a znovu prošleháme na světlý hladký krém. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a posléze přilijeme kefír. Nakonec lehce vmícháme polovinu borůvek. Směs nalijeme do dortové formy a uhladíme povrch. Navrch nasypeme druhou polovinu borůvek. Pečeme 50 minut.