Vložil: | Hanka51 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboračka s křenovým chlebem:
300 g brambory
| 1 lžíce sádlo
| 30 g hladká mouka
| 100 g uzená slanina /špek/
| 150 g mrkev
| 150 g celer
| 150 g kořen petržele
| 1 ks cibule
| 1 hrst sušené houby
| 1 hrst kroupy
| 1,5 l voda
| 5 ks česnek - stroužky
| sůl, pepř podle chuti
| drcený kmín, majoránka, zelená petrželka
| křenový chléb:
| 4 ks chleba - plátky
| 2 ks vejce
| 30 g křen
| sůl, pepř podle chuti
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramboračka s křenovým chlebem:
Cibuli, zeleninu a slaninu si nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném sádle si nejdříve orestujeme cibuli a slaninu, přidáme zeleninu, propláchnuté houby, kroupy /namočíme si je přes noc/ a vše promícháme. Zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme studenou vodou. Osolíme, opepříme a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme dalších 15 minut až budou brambory měkké. Před odstavením bramboračku dochutíme prolisovaným česnekem, drceným kmínem a majoránkou. Hotovou bramboračku na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou. Bramboračku podáváme s křenovým chlebem, který si připravíme během vaření bramboračky. V hlubokém talíři nebo misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a zašleháme strouhaný křen. V těstíčku obalíme plátky chleba a usmažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Fotky receptu Bramboračka s křenovým chlebem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!