Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborák s vepřovými játry :
1,5 kg brambor
| 1 ks vejce
| 4-5 ks stroužků česneku
| sůl, pepř, majoránka
| hladká mouka
| 3/4 kg jater
| 2 ks rajské protlaky
| 2-3 dcl oleje
| 3 ks cibule
Postup přípravy receptu Bramborák s vepřovými játry :
Játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na kostky nakrájenou cibuli dáme na větší pánvičku a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak a játra a dusíme do měkka. Po odstavení z ohně dochutíme solí a pepřem a přikryjeme pokličkou. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pokud to půjde, vymačkáme z nich co nejvíce vody, abychom nemuseli zbytečně moc nastavovat moukou. Postupně zamícháme sůl, pepř, majoránku, vylisovaný česnek a vejce. Hladkou moukou dotvoříme klasické těsto na bramborák, který smažíme na pánvi. Osmažený bramorák dáme na talíř, na něj naložíme játrovou směs a podáváme. Bramborák s vepřovými játry doplníme pikantní omáčkou - např. tatarskou, česnekovou a pod.
Fotky receptu Bramborák s vepřovými játry :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!