Vložil: | saskijka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráky s anglickou slaninou:
2 lžičky majoránky
| 1 lžička pepře
| 1 lžíce soli
| 2 lžíce strouhanky
| 4-5 lžic mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 palička česneku
| 1 kg brambor
| 3 vejce
| 200 g angl. slaniny
| na ozdobu
| 15-20 plátků angl. slaniny
| olej
Postup přípravy receptu Bramboráky s anglickou slaninou:
Brambory oloupeme a nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme 5 minut odstát a pak slijeme vodu. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.
Brambory ochutíme solí, přidáme majoránku i česnek a promícháme. Kdo má rád, přidá i pepř. Přidáme vejce a podle potřeby mouku (prosátou strouhanku) i mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé a šlo nabírat naběračkou. Jako poslední přimícháme do těsta anglickou slaninu.
Rozpálíme tuk (olej) a malou naběračkou nabereme těsto, které rozetřeme na pánev a doprostřed vmáčkneme plátek anglické slaniny. Bramboráky s anglickou slaninou smažíme dozlatova z každé strany asi 3 minuty.
Fotky receptu Bramboráky s anglickou slaninou:
Fotky vložil: mudrenka,katyakaty,jessynka,Natural,piskotik,uznevim