Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a 2 až 3 minuty vaříme v osolené vodě. Povařené brambory dáme na chvíli do ledové vody a pak je důkladně osušíme. Z kaparů, oliv, ančoviček, bobkových listů, oleje a citrónové šťávy utřeme v hmoždíři tapenádu
(tato speciální omáčka je k dostání také hotová v hypermarketech). Pokud použijeme na přípravu tapenády mixér, snížíme množství bobkového listu na polovinu. Plátky brambor rozmístíme na talíř, pokapeme tapenádou a ozdobíme tatarskou omáčkou Hellmann´s
a snítkou tymiánu. Můžeme přidat i pár ančoviček s olivami.
Nutriční hodnoty/1 porce:
energie: 1 841 kJ
bílkoviny: 16,36 g
sacharidy: 31,86 g
tuky: 30,67 g
cholesterol: 0 mg