Použité suroviny receptu Bramborové koláče s vinnou klobásou:
750 g ve slupce uvařených brambor
| 200 g hrubé mouky
| 1 vejce
| 1 lžička soli
| mouka na vál
| sádlo na vymazání plechu
| pažitka na posypání
| Náplň:
| 1 kg vinné klobásy
| 300 g kysaného zelí
Postup přípravy receptu Bramborové koláče s vinnou klobásou:
Klobásu rozdělíme na čtyři části a každou stočíme do šneku. Ze zelí vymačkáme šťávu. Brambory oloupeme, nastrouháme na vál, navrch utvoříme důlek, vyklepeme do něj vejce, zasypeme ho moukou smíchanou se solí a nejprve nožem a pak rukama rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na čtyři části, rozválíme je na pomoučeném válu na kruhy silné asi 2cm a přeložíme na dva vymazané plechy (nebo do čtyř kulatých vymazaných forem). Na každý kruh rozdělíme zelí, položíme na něj stočenou klobásu a koláče upečeme dozlatova při 180 °C. Před podáváním je posypeme nakrájenou pažitkou.
Fotky receptu Bramborové koláče s vinnou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!