Použité suroviny receptu Bramborové krokety se žampióny:
500 g brambor
| 100 g libovější anglické slaniny
| 1 cibule
| 1 malá plechovka krájených žampiónů
| 2 vejce
| sůl
| zelená petrželka
| na obalení:
| hladká sójová mouka
| 2 vejce
| kukuřičná strouhanka
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bramborové krokety se žampióny:
Přibližně stejně velké brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, necháme vychladnout a najemno je nastrouháme do mísy. Na pánvi orestujeme na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme najemno nasekanou cibuli a slité žampióny. Vše dohromady podusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 10 minut. Do mísy k bramborám přidáme vejce, žampiónovou směs, osolíme a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé kroketky. Ty obalíme v trojobalu a smažíme ze všech stran dozlatova.
Fotky receptu Bramborové krokety se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!