Postup přípravy receptu Bramborové pizzy:
Z trochy mléka, cukru, lžíce mouky a droždí připravíme kvásek.
Brambory nastrouháme najemno, smícháme s moukou, mlékem, olejem, solí, vejcem, a přidáme vzešlý kvásek.
Uděláme vláčné těsto, nesmí lepit, a necháme kynout, ale jen 20 minut.
Poté z těsta lžící vykrajujeme malé bochánky, uděláme z nich placičky o průměru cca 8cm, střed trochu promáčkneme, potřeme kečupem nebo cikánskou omáčkou, obložíme šunkou, plátky cherry rajčátek, a zasypeme strouhaným sýrem. Pokapeme trochou oleje, a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.
Místo šunky lze použít jakýkoli salám, kdo co má rád, výborná je anglická slanina, nebo nějaké trvanlivé salámy.