Použité suroviny receptu Bramborové pizzy s eidamem:
4 velké brambory
| 2 lžičky soli
| 2 lžičky rajčatového protlaku
| 2 lžíce másla
| 4 středně velká rajčata
| 50 g tvrdého salámu nakrájeného na tenké plátky
| 8 plátků eidamu (asi po 40 g)
Postup přípravy receptu Bramborové pizzy s eidamem:
1. Brambory dobře očistíme kartáčem pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s 200 ml osolené vody a vaříme 30 min. Poté je slijeme, zchladíme tekoucí studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme.
2. Půlky brambor potřeme rajčatovým protlakem a řeznou plochou nahoru vložíme do zapékací formy vymazané máslem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Každou bramboru obložíme nejprve salámem, pak plátky rajčat. Sýr přiřízneme na vhodný tvar a položíme navrch. Bramborové pizzy zapékáme asi 15 min., dokud se sýr nerozpustí a lehce nezezlátne.
Fotky receptu Bramborové pizzy s eidamem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!