Postup přípravy receptu Bramborový koláč s mozzarellou:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Smícháme se smetanou, vejci a sýrem. Osolíme a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Vložíme do vymazané dortové formy a 20 min. předpékáme. Mezitím namočíme houby a dobře je vymačkáme. Rajčata omyjeme, vybereme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Houby, rajčata a cibulku smícháme, osolíme, opepříme a okořeníme italskými bylinkami a česnekovou pastou. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Houbovou směs rozprostřeme na předpečený bramborový korpus. Obložíme olivami a mozzarellou a asi 45 min. pečeme. Ozdobíme jarní cibulkou.