Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 44 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:
800 g brambor
| sůl
| 50 g cibule
| 1 pórek
| 200 g mletého masa
| mletý černý pepř
| 1 lžíce dijonské hořčice
| hrst sekaných bylinek (tymián, petrželka, bazalka)
| 70 g másla
| 50 ml podmáslí
| 150 g mozarelly
| 1 lžíce olivového oleje
| snítka bazalky
| 200 ml podmáslí
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 1 lžíce usekané pažitky
| šťáva z půlky citrónu
| špetka moučkového cukru
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:
V osolené vodě uvaříme do poloměkka oloupané brambory a necháme je zchladnout. Pórek a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na pánvi na 50 g másla. Mleté maso promícháme s hořčicí, směsí nasekaných bylinek, osolíme a opepříme. Vychladlé brambory postrouhané na hrubém struhadle smícháme v míse s podmáslím, orestovanou cibulí a pórkem. Podle chuti přisolíme.
Na dno koláčové formy vymazané zbytkem másla rozetřeme polovinu bramborové hmoty. Na ni urovnáme vrstvu mletého masa a přikryjeme zbytkem bramborové hmoty. Mozzarellu rozdělíme na kousky, rozložíme ji na povrch koláče a vše potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Ke konci pečení posypeme lístky bazalky. Zatímco se koláč peče, připravíme si dip. V misce smícháme podmáslí, hořčici, pažitku, citronovou šťávu a vše dobře prošleháme. Nakonec ochutíme cukrem, solí a pepřem. Dip můžeme podávat zvlášť v misce nebo jím můžeme jednotlivé porce koláče pokapat.
Fotky receptu Bramborový koláč s podmáslovým dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!