Postup přípravy receptu Bramborový koláč se sýrem a cibulí :
Listové těsto necháme povolit, troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na lehce pomoučeném válu tak, aby bylo větší než nízká zapékací mísa o průměru cca 23 centimetrů. Těstem pak mísu vyložíme a necháme chvíli odpočinout v chladu. Máslo a olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a bramboru a na velmi mírném ohni pečeme 10 - 15 minut dozlatova a doměkka, občas promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a tymián a pečeme další 3 minuty. Pak vzniklou směsí poklademe připravené listové těsto. Povrch ještě pokryjte kozím sýrem, vejce rozmícháme s čerstvým smetanovým sýrem a směsí potřeme vršek koláče a pečeme 30 - 35 minut, dokud nebude povrch zlatohnědý.