Použité suroviny receptu Bramborový koláč se zeleninou a vejci:
1 kg brambor
| 2 vejce
| 2 mrkve
| 70 g tuku
| 4 lžíce vývaru
| 2 cibule
| 2 vejce natvrdo
| 1 lžíce smetany
| trochu strouhanky
| tuk na plech
| mouka na vál
Postup přípravy receptu Bramborový koláč se zeleninou a vejci:
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Scedíme je a necháme, aby z nich unikla pára. Horké je prolisujeme a necháme na misce prochladnout. Pak je promícháme s vejci, osolíme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka a podusíme ji na tuku zalitou vývarem. Cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme ji na tuku, vmícháme nadrobno rozsekaná vařená vejce. Na tukem vymazaný plech nebo formu upravíme rozválenou polovinu bramborové hmoty. Na ni rozložíme směs cibule, mrkve a vajec a přikryjeme druhou polovinou těsta. Povrch koláče potřeme smetanou a posypeme strouhankou. Pokapeme tukem a pečeme dozlatova.
Fotky receptu Bramborový koláč se zeleninou a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!