Použité suroviny receptu Bramborový nákyp s masem a sýrem:
600 g brambor
| 400 g pečeného nebo vařeného vepřového masa
| 160 g másla
| sůl
| 2 vejce
| 50 g tvrdého sýra
| tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Postup přípravy receptu Bramborový nákyp s masem a sýrem:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a oloupeme.
Změklé máslo smícháme se žloutkem a solí a postupně přidáváme jemně nastrouhané vařené brambory. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku. Polovinu této směsi dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací misky. Na to rozložíme vrstvu drobně nakrájeného masa a na to zbytek bramborové směsi. Pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a pečeme při teplotě 200 °C 20 minut.