Použité suroviny receptu Bramborový špíz s anglickou slaninou a rozmarýnem:
1 lžička soli
| 1,5 kg brambor
| 8 lžic oliv. oleje
| 300 g anglická slanina nakrájená na silnější plátky
| 4 snítky rozmarýnu
| 2 lžičky hrubého pepře
Postup přípravy receptu Bramborový špíz s anglickou slaninou a rozmarýnem:
Stejně velké brambory omyjte. Nakrájejte je neoloupané na stejné plátky. Anglickou slaninu nakrájejte na kousky stejně velké jako plátky brambor. Na grilovací jehly napichujte vždy plátek brambor a kousek slaniny. Dostatečně velký kus alobalu potřete olejem. Bramborový špíz osolte a opepřete a položte na alobal. Ražničí pokapejte olejem, přidejte snítku rozmarýnu, dobře zabalte. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 45 minut.
Fotky receptu Bramborový špíz s anglickou slaninou a rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Grilovat jsem musela přes hodinu, ale to nevadí - výsledek byl výborný. Vytáhla jsem k tomu svou oblíbenou zásobu grilovacích omáček Hellmanns a baštila celá rodina