Použité suroviny receptu Bramborový závin plněný masem vařený v páře:
400 g brambor uvařených ve slupce
| 120 g polohrubé mouky
| 20 g másla
| 10 g strouhanky
| 200 g tence krájené uzené krkovice
| 1 vejce
| sůl
| mouka na vál
| rozpuštěné máslo na potření těsta
Postup přípravy receptu Bramborový závin plněný masem vařený v páře:
Oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. To na pomoučeném vále rozválíme, potřeme máslem a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozložíme plátky masa a naplněný závin svineme. Opatrně položíme na máslem potřenou utěrku a pevně do ní zabalíme. Závin v páře uvaříme, po vyjmutí odstraníme utěrku a teplý závin nakrájíme na řezy. Podáváme se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Bramborový závin plněný masem vařený v páře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!