800 g brambor, uvařených ve slupce
| 300 g vepřové pečeně
| 100 g slaniny
| 2 ks cibule
| špetka soli, pepře
| 2-3 lžíce oleje
| 1/2 lžičky kmínu
| špetka petržele
Postup přípravy receptu Brambory po tyrolsku:
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vepřovou pečeni (vychladlou)pokrájíme na nudličky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Olej až na 1/2 lžíce rozehřejeme na pánvi. Opečeme na něm slaninu, přidáme cibuli a brambory a vše na středním ohni za častého míchání opékáme 15-20 minut dokřupava. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Na druhé pánvi opečeme na zbývajícím oleji nudličky pečeného masa, poté je vmícháme do opečených brambor. Brambory po tyrolsku rozdělíme na 4 talíře a posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Brambory po tyrolsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!