Použité suroviny receptu Brambory s klobásovými knedlíčky:
800 g brambor
| 50 g prorostlé slaniny
| 2 cibule
| 1 velká čerstvá červená paprika
| 1/4 l masového vývaru (instant)
| 200 g syrové telecí klobásy
| 3 lžíce oleje
| špetka soli
| 2x na špičku nože bílí pepř
| na špičku nože pálivá paprika
| 2 lžíce nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Brambory s klobásovými knedlíčky:
Brambory omyjeme a 25-30 minut vaříme doměkka v osolené vodě. Mezitím si na kostičky nakrájíme oloupanou cibuli a slaninu. Papriku přepůlíme, odstraníme žilky a zrníčka, omyjeme a nakrájíme na proužky. Vývar ohřejeme. Z klobásy vytlačíme do vařícího vývaru knedlíčky o velikosti ořechu a při velmi nízké teplotě necháme 10 minut táhnout. Brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej, vyškvaříme na něm slaninu, opečeme cibuli a proužky papriky. Přimícháme kolečka brambor, koření a dobře opečeme. Zmírníme teplotu a přidáme klobasové knedlíčky. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Brambory s klobásovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!