Postup přípravy receptu Brambory zapečené s cibulí a klobáskami:
Brambory pečlivě omyjte, pokud mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Asi deset minut předvařte vcelku v osolené vodě. Nechte mírně vychladnout a rozkrájejte na osminky. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Cibuli oloupejte, rozkrájejte také na osminky a spolu s bramborami rozložte do pekáčku. Zakapejte olejem. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a vše asi osm minut zapékejte. Na brambory rozložte klobásky - nařízněte je, aby se lépe propékaly. Pečte ještě zhruba deset minut, až se klobásky vypečou. Doba pečení závisí na druhu klobásek a velikosti brambor. Brambory zapečené s cibulí a klobáskami podáváme se zeleninovým salátem.