Postup přípravy receptu Briošky:
V míse utřeme do pěny tuk, cukr, žloutky a přidáme strouhanou citronovou kůru. Do třeného těsta přidáme vykynutý kvásek z droždí, šálek vlažného mléka, kostku cukru a lžičku mouky. Přidáme prosátou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko a těsto vypracujeme nejdříve v míse a pak na vále. Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Po hodině kynutí rozdělíme těsto na několik dílů, z těch vyválíme šišky a rozdělíme na dílky. Každý dílek zakulatíme. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme chvíli kynout. Potřeme je rozšlehaným vejcem a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihneme, aby se nám zvedly růžky. Briošky pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 200 st. C dozlatova. Špejlí zkoušíme, jestli už se těsto nelepí.