Postup přípravy receptu Briošky s bylinkami a parmezánem:
Ve vlažném mléce rozmíchejte droždí s cukrem. Do mísy prosejte všechnu mouku, vmíchejte do ní špetkusoli, přilijte mléko s droždím, žloutky a zpracujte těsto. Když je hladká a přestává se lepit na okraje mísy, přidejte tymián, změklé máslo a nastrouhanou nivu. Míchejte, dokud se vše nespojí v jemnou hmoutu. Hotové těsto lehce poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Formičky vymažte lehce olivovým olejem a vysypte hrubou moukou. Nakynuté těsto vyklopte na vál a rozkrájejte na 12 dílů. Každý vyválejte do koule a dejte do formiček. Zakryjte je utěrkou a nechte znovu 20 minut kynout. Nakynuté briošky lehce potřete mašlovačkou namočenou ve vodě, posypte parmezánem a pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nejlépe chutnají ještě teplé s kouskem másla.