Použité suroviny receptu Briošky s hermelínovou náplní:
1/4 l vody
| 100 g tuku
| špetka soli
| 150 g hladké mouky
| 4 vejce
| strouhaný sýr
| náplň:
| 1 hermelín
| 2 vejce vařená natvrdo
| 2 sladkokyselé okurky
| 100 g šunky
| 100 g majonézy
| sůl
Postup přípravy receptu Briošky s hermelínovou náplní:
Vodu přivedeme k varu, přidáme tuk a sůl a po rozpuštění tuku odstavíme z ohně. Vsypeme všechnu mouku a za stálého míchání znovu zahříváme, až je těsto hladké a nelepí se na nádobu. Těsto vyklopíme do mísy, necháme vyjít páru a pak zašleháme jedno vejce po druhém. Těsto vložíme do cukrářského sáčku se širokou trubičkou a na pomaštěném plechu tvoříme bochánky. Vkládáme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme. Ještě vlahé briošky prokrojíme, naplníme a ozdobíme nastrouhaným sýrem. Příprava náplně: Hermelín, vejce a okurku nastrouháme, šunku nakrájíme nadrobno. Vše spojíme majonézou a lehce osolíme.
Fotky receptu Briošky s hermelínovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!