Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brněnský dort

fotka Brněnský dort
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 23

Použité suroviny receptu Brněnský dort:

na korpus  | 6 ks vajíček  | 35 dkg cukr krupice  | 10 dkg mletých vlašských ořechů  | 10 lžic černé kávy  | 25 dkg polohrubé mouky  | 1/2 lžičky prášku do pečiva  |  na roládu  | 3 ks vejce  | 15 dkg cukr krupice  | 3 lžíce horké vody  | 15 dkg polohrubé mouky  |  na spojení  |  libovolnou marmeládu  |  kakaový krém  |  bílý krém

Postup přípravy receptu Brněnský dort:

Nejdříve si upečeme základní korpus :
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem. Za stálého šlehání přidáme po lžičkách studenou kávu, sníh z bílků, mouku, ořechy a prášek do pečiva. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna asi hodinu. Upečený ořechový korpus vyndáme z formy a necháme dobře vychladnout.
Na roládu :
Žloutky s vařící vodou ušleháme do hustší pěny. Za stálého šlehání přisypeme cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme se žloutkovou pěnou. Nakonec zlehka přimícháme mouku. Těsto nalijeme na připravený plech. Korpus rolády pečeme asi 15 minut.
Upečenou a ještě horkou roládu stočíme i s papírem, na kterém jsme pekli. Korpus necháme vystydnout.

Základní korpus rozřízneme na polovinu. Vrchní část zatím odložíme. Na spodní část namažeme asi 1/2 cm marmelády a 2 cm krému.
Stočenou roládu nakrájíme na stejně sliné plátky, které postupně rozmotáváme a klademe na krém. Když je celá plocha zaplněna, vetřeme velké množství krému do mezer, které při pokládání rolády vznikly.
Vrchní část korpusu také potřeme marmeládou a krémem a přiklopíme na spodní díl s roládou.
Pěkně vypadá, když máme krém dvou barev, ale nemusí být.
Dort dozdobíme podle své fantazie.




Fotky receptu Brněnský dort:

Brněnský dort
Brněnský dort
Brněnský dort
Brněnský dort
Fotky vložil: sylver 
Hodnocení receptu Brněnský dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles