Postup přípravy receptu Brněnský točený dort:
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme střídavě ořechy s moukou a práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh ze šesti bílků. Vymažeme a vysypeme nízký plech na koláče, těsto rozetřeme na plech a pečeme při mírné teplotě. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň: uvaříme 1/4l mléka a 2 plné lžíce solamylu, během varu přidáme 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa a 5 kostek čokolády. Povaříme a za občasného míchání dáme zchladit. Utřeme 20 dkg másla a 18 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a po lžících přidáme zchladlou kaši. Těsto potřeme polovinou krému a nařežeme po délce na pruhy asi 4 cm široké, které potom stáčíme na kulaté podložce od středu, až je postupně stočíme všechny. Zbylým krémem potřeme vršek a obvod.