Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.02. 2025
Dnes má svátek Blažej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Brněnský točený dort

fotka Brněnský točený dort
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Brněnský točený dort:

15 dkg mletých ořechů  | 6 vajec  | 1 prášek do pečiva  | 18 dkg krystalového cukru  | 3 dkg hrubé mouky

Postup přípravy receptu Brněnský točený dort:

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme střídavě ořechy s moukou a práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh ze šesti bílků. Vymažeme a vysypeme nízký plech na koláče, těsto rozetřeme na plech a pečeme při mírné teplotě. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň: uvaříme 1/4l mléka a 2 plné lžíce solamylu, během varu přidáme 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa a 5 kostek čokolády. Povaříme a za občasného míchání dáme zchladit. Utřeme 20 dkg másla a 18 dkg moučkového cukru, 2 žloutky a po lžících přidáme zchladlou kaši. Těsto potřeme polovinou krému a nařežeme po délce na pruhy asi 4 cm široké, které potom stáčíme na kulaté podložce od středu, až je postupně stočíme všechny. Zbylým krémem potřeme vršek a obvod.


Fotky receptu Brněnský točený dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Brněnský točený dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !