Vložil: | Natural |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Broskve naložené v brandy:
1,5 kg zralých, ale tvrdých broskví
| 1,5 kg cukru
| 1 litr vody
| 300 ml jemné brandy
| dle chuti: kandované třešně nebo višně
| látkový sáček s kořením obsahující:
| 1 vanilkový lusk
| 1 menší tyčinku skořice
| 3 až 4 kardamomy
| 4 hřebíčky
Postup přípravy receptu Broskve naložené v brandy:
Broskve ponořte na pár sekund do vroucí vody, pak do ledové a sloupněte je. Nožem je rozpulte a vypeckujte. Mezitím svařte v hrnci 1 litr vody s 500 g cukru na sirup, do kterého vložíte půlky broskví, stáhněte oheň a povařte 5 minut (pozor, musí zůstat pevné). Broskve vyjměte a nechte vychladnout. Do sirupu přidejte zbývající cukr, vložte sáček s kořením a znovu svařte. Nechte vychladnout, odstraňte koření a přidejte brandy. Do každé poloviny broskve vložte višeň a naskládejte je do sklenic. Zalijte sirupem s brandy, zavíčkujte. Obsah již nemusíte sterilovat.
Fotky receptu Broskve naložené v brandy:
Fotky vložil: epospa