Postup přípravy receptu Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi:
Mléko svaříme se smetanou, asi 50 g cukru, vyškrábanou dření z vanilkového lusku a špetkou soli. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni se zbylým cukrem do husté pěny. Přilijeme smetanovou směs. Krém nadále šleháme, dokud nezhoustne. Pak do něj vmícháme med. Krém odstavíme z lázně a zchladíme studenou vodou. Mícháme ho, dokud zcela nevystydne. Nakonec ho přecedíme, vlijeme do kovové misky a necháme zmrazit. Během mražení ho několikrát promícháme. Broskve omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme z nich pecku. Na každou půlku pak naneseme kopeček zmrzliny. Broskve dozdobíme zkaramelizovanými plátky citronu. Ty připravíme tak, že svvaříme 250 ml vody se 100 g cukru. Do vroucího roztoku vložíme citron nakrájený na tenké plátky a při velmi mírné teplotě ho necháme vařit, doku se všechna tekutina nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Karamel ovšem musí zůstat pouze velmi světlý, aby pak plátky citronu nebyly hořké. Kolem dezertu nakonec na talířek rozložíme různé ovoce, například nakrájené broskve, plátky jahod apod. Přidat lze také lístky meduňky. Zmrzlinu posypeme sekanými pistáciemi.