Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi

fotka Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 40

Použité suroviny receptu Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi:

na vanilkovou zmrzlinu : 250 ml mléka  | 250 ml smetany  | 100 g krupicového cukru  | 1 vanilkový lusk  |  špetka soli  | 4 žloutky  | 40 g medu  | na karamelizované citrony : 1 citron  | 100 g krupicového cukru  | 1 lžíci medu  | na dohotovení : 3 větší broskve  | 20 g zelených pistácií

Postup přípravy receptu Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi:

Mléko svaříme se smetanou, asi 50 g cukru, vyškrábanou dření z vanilkového lusku a špetkou soli. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni se zbylým cukrem do husté pěny. Přilijeme smetanovou směs. Krém nadále šleháme, dokud nezhoustne. Pak do něj vmícháme med. Krém odstavíme z lázně a zchladíme studenou vodou. Mícháme ho, dokud zcela nevystydne. Nakonec ho přecedíme, vlijeme do kovové misky a necháme zmrazit. Během mražení ho několikrát promícháme. Broskve omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme z nich pecku. Na každou půlku pak naneseme kopeček zmrzliny. Broskve dozdobíme zkaramelizovanými plátky citronu. Ty připravíme tak, že svvaříme 250 ml vody se 100 g cukru. Do vroucího roztoku vložíme citron nakrájený na tenké plátky a při velmi mírné teplotě ho necháme vařit, doku se všechna tekutina nevyvaří a cukr nezkaramelizuje. Karamel ovšem musí zůstat pouze velmi světlý, aby pak plátky citronu nebyly hořké. Kolem dezertu nakonec na talířek rozložíme různé ovoce, například nakrájené broskve, plátky jahod apod. Přidat lze také lístky meduňky. Zmrzlinu posypeme sekanými pistáciemi.


Fotky receptu Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a sypané pistáciemi:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Broskve plněné vanilkovou zmrzlinou a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !