1 kg broskví
| 4 lžíce medu
| mletá skořice
| nastrouhaná kůra z 1 citrónu
| 50 g mandlí
| Poleva:
| 200 g jogurtu
| 150 g smetany
| cukr
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Broskve po orientálsku:
Broskve spaříme ve vroucí vodě, poté necháme zchladit ve studené a oloupáme je a vypeckujeme. V hrnečku rozehřejeme med a přidáme do něj rozčtvrcené broskve, skořici a citronovou kůru. Směs přivedeme pod pokličkou k varu a necháme 5-10 minut dusit. Vychladlou směs posypeme opraženými mandlemi. Poleva: smícháme smetanu s jogurtem a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Broskve po orientálsku hned podáváme.
Fotky receptu Broskve po orientálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!