2 kompoty půlených broskví
| 6 plátků čiré želatiny
| 300 g plnotučného jogurtu
| 100 g cukru
| 300 g smetany ke šlehání
| 15 cukrářských piškotů
| 1 lžíce broskvové pálenky
| Na ozdobu:
| 1 balíček vanilkového cukru
| 100 g smetany ke šlehání
| 3 lžíce mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Broskvová bomba:
Dáme okapat broskve a šťávu odchytíme. Několik půlek ponecháme vcelku a zbývající nakrájíme na kostičky. Namočíme želatinu. Cukr rozmícháme v jogurtu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme ve 3 lžících horké broskvové šťávy a přidáme do jogurtu. Vmícháme na kostičky nakrájené broskve a tuhou šlehačku.
Hlubokou mísu vypláchneme studenou vodou a naplníme ji smetanovým krémem. Povrch pokryjeme cukrářskými piškoty tak, aby mírně přesahovaly okraj formy. Zakapeme 3 lžícemi broskvové šťávy s destilátem a zakryjeme fólií. Dáme ztuhnout do chladičky nejlépe přes noc.
Formu krátce ponoříme do horké vody a obsah vyklopíme na podnos. Ušleháme tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem. Naplníme do dortového sáčku a bombu ozdobíme. Nakrájíme broskve a posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Fotky receptu Broskvová bomba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!