Použité suroviny receptu Broskvové řezy s nugátem:
500 g půlených okapaných kompotovaných broskví
| 200 g oříškového nugátu
| Těsto: 250 g polohrubé mouky
| 6 lžic mléka
| 2 lžičky kypřícího prášku
| 150 g cukru
| 2 ks vajec
| 150 g rozpuštěného vychladlého másla nebo rostlinného tuku
| 100 g meruňkové zavařeniny na potření
Postup přípravy receptu Broskvové řezy s nugátem:
Broskve necháme okapat a připravíme si těsto. Všechny přísady do těsta smícháme dohromady a vylijeme na tukem vymaštěný a vysypaný plech, rozetřeme rovnoměrně po celém plechu. Po té jednotlivé půlky broskví nakrájíme na tenké půlměsíčky a klademe vždy 3-4 plátky do vějířku. Poklademe po celé buchtě, do mezer, které vzniknou mezi broskvovými vějířky dáme nugát a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je buchta upečená, vyndáme trouby a ještě teplou ji potřeme meruňkovou zavařeninou.
Fotky receptu Broskvové řezy s nugátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!