Použité suroviny receptu Broskvovo-čokoládový koláč:
200 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 4 vejce
| 125 g Hera
| 300 g polohrubé mouky
| 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
| podle potřeby 2-3 lžíce mléka
| 1 velké balení kompotovaných broskví
| 1 balení tmavé polevy
Postup přípravy receptu Broskvovo-čokoládový koláč:
Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme změklou Heru a lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 2-3 polévkové lžíce mléka. Těsto vylejeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Na těsto poklademe odkapané, na plátky nakrájené broskve. Dáme péct na cca 20 minut při teplotě 170-180 °C. Po upečení necháme vychladnout. Vychladlý koláč ozdobíme polevou rozehřátou podle návodu ve vodní lázni - vytvoříme mřížky, necháme polevu ztuhnout a pak koláč nakrájíme na kostky.
Fotky receptu Broskvovo-čokoládový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!