Použité suroviny receptu Broskvovo meruňkový koláč s pudingem:
250 g mouky
| 125 g cukru moučka
| 1 vejce
| 150 g Hery
| 1 balení broskvového nebo meruňkového kompotu
| 1 sáček vanilkového pudingu
| 3 vejce
| 90 g cukru
| 1 kelímek kyselé smetany
Postup přípravy receptu Broskvovo meruňkový koláč s pudingem:
Z přísad (250 g mouky, 125 g cukru moučky, 1 vejce a 150 g Hery) vypracujeme křehké těsto, vložíme do dortové formy a vytáhneme i po okrajích.
Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou do 1/2 l a uvaříme z ní vynilkový puding. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme.
3 žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme kyselou smetanu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na předpečený koláč a pečeme dále ještě cca 15 minut.
Důležité je nechat koláč po upečení v chladu ztuhnout.
Fotky receptu Broskvovo meruňkový koláč s pudingem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!